Ortodontie

Clinica Stomatologica Biadent`All

Clinica Stomatologica Biadent`All ORTODONTIA SI TRATAMENTE ORTODONTICE
Solutia unui zambet de succes

O viata activa merita un zambet frumos si sanatos. Aici intervenim noi, medicii specialisti in Ortodontie.
Daruieste-ti tie si copiilor tai cel mai frumos zambet cu putinta. Un zambet splendid atrage dupa sine gandire pozitiva si succes in tot ceea ce faceti, de aceea tratamentul ortodontic este solutia optima pentru un zambet frumos si atragator care va va face sa aveti mai multa incredere in dumneavostra.
Ortodontia nu este doar pentru copii. Acum poti avea zambetul atractiv pe care ti l-ai dorit intotdeauna fara ca cineva sa stie ca porti brecket-uri.

Utilizand cele mai noi tehnologii si brecket-uri transparente te vom ajuta sa opti dinti drepti si frumosi care iti vor imbunatati aspectul, iti vor spori increderea si iti vor sincroniza zambetul cu viata ta activa, fie ca esti acasa, la birou sau cu prietenii.
Pe langa dinti drepti si frumosi, tratamentul ortodontic contribuie si la mentinerea sanatatii dentare si a gingiilor.

Dintii inghesuiti si problemele ce tin de pozitia maxilarelor (muscatura pacientului) fac dificila igienizarea dintilor, ceea ce duce la aparitia cariilor, imbolnavirea gingiilor si uneori chiar la pierderea unor dinti.

Problemele ortodontice care raman netratate determina disconfort in timpul masticatiei, probleme digestive, dificultati in timpul vorbirii, probleme cu memoria (care afecteaza invatatura) si in timp tocirea suprafetelor dintilor. Toate acestea pot duce in timp la probleme ale ATM (articulatia temporo-mandibulara) cu tensiuni sau dureri la nivelul muschilor masticatori.

De aceea este bine sa va studiati copilul cu atentie, mai ales pozitia corpului, care nu trebuie sa fie defectuoasa, aceasta fiind in stransa legatura cu ocluzia dentara.
O evaluare ortodontica poate incepe in jurul varstei de 6-7 ani si noi suntem gata sa te ajutam chiar si dupa varsta de 30 ani.

Aparatele dentare utilizate in timpul tratamentului ortodontic pentru indreptarea dintilor pot fi mobile sau fixe, iar alegerea lor depinde in principal de varsta pacientului si de problemele care trebuie rezolvate.
In afara de aparatele mobile sau fixe se mai utilizeaza diferite dispozitive, in functie de fiecare caz in parte (resorturi, elastice, miniimplanturi, arcuri aditionale), tratamentul fiind unui individualizat pentru fiecare pacient.

Trainerele (apartele mobile din silicon) se pot recomanda incepand cu varsta de 4-5 ani in cazul anumitor anomalii dentare sau de la 6-7 ani, incepand cu aparitia primilor incisivi. Acestea au rolul de reeducare functionala (corecteaza respiratia orala, deglutitie infantila), previn obiceiurile vicioase (suptul degetului, buzei, interpunere de diverse obiecte).
Impreuna cu medicul specialist veti stabili care aparat vi se potriveste cel mai bine: fix sau mobil, metalic sau fizionomic (safir, ceramic).

Medic Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala
Dr. Valeria Voiculescu